1) תן לתלמידים שלך קול דרך פורומים לקבלת משוב מתלמידים
אתם אולי זוכרים מימי בית הספר שלכם כמה תלמידים מתלוננים לפעמים על מורים ("היא נותנת כל כך הרבה עבודה עסוקה", "הוא נתן לי D רק בגלל שהפכתי אותה באיחור של יום!"). עכשיו זה רק מועצם באמצעות הרשתות החברתיות. מה אם היית יכול להשתמש בזה לטובתך? אני גם מורה וגם תלמיד. אני מקבלת הרבה פידבקים ממורים על עבודה בכיתה ושיעורי בית, ואני גם מאוד מעריכה לקבל משוב בונה מהתלמידים שאני מלמדת באמצעות שיחות ועידה בווידאו. הקמת פורום לתלמידים כדי לספק משוב בונה ומתוזמן -- ביקורת או שבחים -- באמצעות מדיומים כמו Google Doc קבוצתי, האשטאג טוויטר, אתר Edmodo, בלוג וכו ', עוזרת לך לשפר את ההוראה שלך. זה גם עוזר לתלמידים, ומדגיש כי למידה היא על שותפות ועבודה משותפת.
2) לתת לתלמידים כוח קבלת החלטות בתחום של תוכנית הלימודים
זה עשוי להיראות כמו רעיון לא מציאותי בעידן של סטנדרטים בסיסיים משותפים ומבחני סיכון גבוהים -- מה אם תלמידים יסטו באופן דרסטי מהקורס הנדרש? עם זאת, למעשה ניתן לחלוטין לשלב זאת עם תוכנית הלימודים הקיימת. למשל, אם אתה מלמד אמנויות שפה ומטרת היחידה היא ללמד את התלמידים איך לכתוב תגובה יעילה לספרות או מאמר ניתוח ספרותי, מי אמר שכולם צריכים לכתוב על אותו ספר שנכתב על ידי איזה סופר מת קדום (ללא עבירה, סופרים מתים)? חוץ מזה, אם אתה כבר מפחד לכתוב את התגובה הראשונה שלך לספרות, הצורך לפענח תחביר עתיק לא יעזור. אז במקום זאת, למה שלא תבקשו מהתלמידים לבחור ספר לפי בחירתם - רומן כמו "משחקי הרעב", אפילו (גאספ!) רומן גרפי כמו "פרספוליס" של מרג'אן סטראפי, או אפילו (כפול!) ספר קומיקס חכם כמו "קלווין והובס" של ביל ווטרסון? כל העבודות הללו מספקות שפע של נושאים לניתוח והן קריאות משכנעות. אתה יכול להפוך את התגובה הזו ליחידת ספרות ליחידה במועדון ספרים שבה התלמידים מכינים תיקים לבחירת הספר המוצע שלהם לקריאה ולניתוח על ידי שאר הכיתה. רעיון זה של תוכנית לימודים המכוונת על ידי תלמידים ישים בנושאים רבים אחרים. מתן הכוח לבחור יוצר תחושה של בעלות על הלמידה.
3) שים את עצמך בארגז החול
קפצו לעבוד עם תלמידים. כשאני מלמדת אמנויות שפה, אני אוהבת להשתמש בכתיבה שיתופית כדי להסביר מושגים כמו שפה פיגורטיבית או כדי להדגים איך להתחיל לכתוב סוגים שונים של יצירות (כמו חיבור או סיפור אישי מותח). אני מבקש מעורבות ומשוב של התלמידים; הם זורקים את הרעיונות בזמן שאני מקשר אותם יחד. החלק הטוב ביותר הוא שזה עוזר לספק קישור מכריע בין ההסבר של הנושא לבין הרגע "לכו לעשות את זה בבית ולהפוך את זה". בכך שהם גורמים לתלמידים לשתף איתך פעולה, הם מתחילים לעבוד בעצמם אבל גם מקבלים חיזוק לרעיון.
על קורס העצמה אישית ועוד הקליקו
תגובות
הוסף רשומת תגובה